A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

ВОЇНИ-АФГАНЦІ

Дата: 13.03.2021 21:22
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

 

Фото без описуПетренко Петро Петрович (народився 2 липня 1968 року – загинув 16 травня 1988 року). Рядовий автомобільного батальйону.

У лютому 1987 року відряджений в Афганістан.

Здійснив 52 бойових рейси в складі ротної колони з перевезення матеріальних засобів армійським частинам. З них 17 разів наражався на інтенсивний обстріл банд військової опозиції. 16 травня 1988 року колона зазнала інтенсивного обстрілу реактивними снарядами. В результаті розриву радіокерованого фугасу машина, якою керував П.Петренко, вийшла з ладу, а водій загинув на місці. Похований в смт Ставище Київської області.

Указом Президії Верховної ради СРСР за мужність і відвагу при виконанні інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан Петренка Петра Петровича було нагороджено орденом Червоної Зірки (посмертно).

 

Фото без опису

Федоренко Віталій Григорович (народився 10 червня 1967 року – загинув 7 серпня 1986 року). Рядовий, водій.

У лютому 1986 року відряджений в Афганістан.

Під час бойових дій при обстрілі колони загорівся його автомобіль. В.Федоренко безстрашно кинувся гасити полум’я, але був убитий кулеметною чергою. Похований в с.Гейсиха Ставищенського району Київської області.

Указом Президії Верховної Ради СРСР за мужність, стійкість і відвагу нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).

 

Фото без опису

Жук Віктор Якович (народився 7 листопада 1939 року – загинув 13 лютого 1980 року). Підполковник, зам начальника штабу військової частини прикордонних військ. 

У грудні 1979 року відряджений в Афганістан. Брав участь в 4 бойових операціях. 13 грудня 1980 в бою вміло керував діями підлеглих, проявивши особисту хоробрість і стійкість. В ході бою загинув. Похований в смт Ставище Київської області.

Указом Президії Верховної Ради СРСР за мужність і військову доблесть нагороджений орденим Червоного Прапора (посмертно).

 

Фото без опису Денисовець Сергій Іванович  народився 21 лютого 1968 року в м. Рівне в сім’ї службовців. Дитячі і шкільні роки проходили в м. Вуктиль Комі РСР, де працювали його батьки.

У 1985 році закінчив місцеву школу та поступив до Ленінградського профучилища по спеціальності оператор програмного управління і одночасно вступив на вечірнє відділення Ленінградського політехнічного інституту.

Вкінці 1985 року був призваний в ряди Радянської армії. З 17 квітня 1986 року проходив службу в числі обмеженого контингенту радянських військ у Афганістані.

Як воїн десантник брав участь в бойових операціях. 31 липня 1986 року при виконанні одного з бойових завдань був смертельно поранений.

Похоронений в селищі Ставище – на батьківщині рідних – матері Валентини Іванівни і Івана Дмитровича Денисовця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь