A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Литвинець Леонід Іванович

Дата: 31.03.2021 08:42
Кількість переглядів: 507

Фото без описуЛитвинець Леонід Іванович народився 19 липня 1950 року в  с.Журавлиха Ставищенського району Київської області. Тут,  на берегах річки Ціцілії, пройшло дитинство художника. Ще з дитячих років він захоплювався природою, яка оточувала його і відтворював її красу на папері.

 

У 1969 -1971 роках проходив військову службу в лавах Радянської армії в місті Харків, де після 6-місячних занять в навчальній частині виконував роботу художника-оформлювача та живописні роботи для клубу військової частини. В період служби за виконані роботи неодноразово нагороджувався почесними грамотами. Після повернення із служби працював завідуючим будинку культури в селі Журавлиха, потім - вчителем образотворчого мистецтва в місцевій школі.

У 1974 році направлений на навчання у Київський будинок політичної освіти у відділ «Ідеологічна робота з засобами наочної агітації на підприємствах і установах».

У 1976 році вступив на навчання в Московський університет мистецтв імені Н.К. Крупської на факультет «Живопис-графіка». Навчаючись, неодноразово виставляв свої роботи на студентських виставках. По закінченню навчання в університеті працював на приладобудівному заводі, потім в Білоцерківському художньо-виробничому комбінаті (філіал в смт Стави­ще), виконував монументальні декоративно-живописні роботи.

У 1992 році запрошений на роботу в районний освітній заклад - Центр дитячої творчості - на посаду творчого керівника гуртка.

З 1998 року працює при Ставищенському районному відділі культури та туризму художником-реставратором, оформлювачем-декоратором.

Багато картин написав художник, через які передав свою любов до рідного краю. Більш як за три десятиліття Леонідом Івановичем створено понад 1000 живописних полотен на різну тематику.

Неодноразово Леоніда Литвинця нагороджували почесними грамотами та дипломами. Роботи митця виставлялися в місті Біла Церква на постійно діючих виставках, а також в м. Києві, в Народному Домі. Творчі роботи, картини були придбані колекціонерами Ізраїлю, Єгипту, Німеччини, США, Росії, а також м. Києва, районним Ставищенським краєзнавчим музеєм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь