Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

HEALTY SCHOOLS: ЗАРАДИ ЗДОРОВИХ І РАДІСНИХ ШКОЛЯРІВ

Дата: 02.04.2021 15:36
Кількість переглядів: 450

Фото без опису           Фото без опису

 

Вже три роки поспіль в Україні діє унікальна соціальна програма «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Фонду Mondel?z International Foundation, популяризує здоровий спосіб життя та надихає школи проводити креативні заходи, спрямовані на підтримку різних аспектів здоров'я. У цьому році в рамках програми «Healthy Schools» організовано Хеппі Челендж, що мав на меті привернути увагу до емоційного благополуччя дітей. Для участі в челенджі зареєструвалися 400 шкіл з усіх областей України!

Серед активних учасників проєкту – наш Гейсиський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області!

Протягом 4-х тижнів педагогічний колектив, учні, батьки, громада села, як єдина команда, виконували інтерактивні завдання, спрямовані на підтримку позитивного емоційного стану школярів та підвищення обізнаності про ментальне здоров'я.

Перший тиждень проєкту було присвячено взаємодії дітей з однолітками та проблемі булінгу в закладі освіти, під час якого всі разом створювали «Школу дружби». У різних вікових категоріях проведено цікаві творчі справи, знято відеоролики, до яких долучилися мешканці громади зі своїми розповідями, народною мудрістю, крилатими висловами, цитатами відомих людей про дружбу.

Протягом другого тижня в закладі освіти було облаштовано «Простір щастя», де діти мали змогу проявляти власні емоції, настрій за допомогою фарб, смайликів, піску, пластиліну тощо.

Третій тиждень подарував учасникам проєкту «Мистецтво емоцій», коли всі мешканці громади (педагоги, учні, батьки, працівники закладу освіти, будинку культури та закладу дошкільної освіти) працювали над реалізацією арт-проєктів «Театральне мистецтво», «Пісня окрилює і надихає», «Вишивка – поезія душі», «Лови емоцію», «Світ моїх захоплень».

Четвертий тиждень присвячено «Великій родині», під час якого учні разом зі своїми рідними створили візитку сім'ї, отримали приємні емоції й чудові враження від спортивних ігор і змагань драйвової активності «Простір без бар'єрів», «Весело, швидко, просто», «Весела перерва». А ще проведено активності-подяки «Добрі справи, гарні вчинки», «Сердечно дякую» і «Подяка вчителю». І це далеко не весь перелік цікавинок, які захопили всіх учасників освітнього процесу. Загалом ними проведено 24  творчі заняття, створено 45 відеороликів, поширено 56 публікацій, зроблено безліч світлин.

За підсумками челенджу Гейсиський ЗЗСО Ставищенської селищної громади потрапив до списку тридцяти фіналістів і 01 квітня 2021 року творча команда закладу освіти взяла участь у прямому ефірі, де представила своє фінальне відео і розповіла про те, як участь у Хеппі змінила їх шкільне життя.

За оцінками експертів Гейсиський ЗЗСО І-ІІІ ступенів відзначено сертифікатом у Топ-15 найкреативніших шкіл і запрошено до участі в тренінгу усвідомленої комунікації!

Вітаємо наших завзятих, активних, творчих та стійких, навіть в умовах карантинних обмежень і дистанційного навчання, учасників заходу!!!

До речі, цього навчального року на заклади освіти чекає ще одна можливість приєднатися до програми та позмагатися за головні призи – вже у квітні розпочинається челендж на тему «Здорове харчування».

Тож, усі заклади загальної середньої освіти громади запрошуємо взяти участь у проєкті та долучити своїх учнів до здорового способу життя через цікаві та творчі активності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь