A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Ясінський Петро Михайлович

Дата: 12.04.2021 09:15
Кількість переглядів: 439

Фото без описуЯсінський Петро Михайлович народився в с. Розумниця 6 січня 1938 року, в селянській родині. В рідному селі пройшли його дитячі роки, окрилені піснею мами. Ще маленьким паруб’ям Петро мріяв стати музикантом. У 6 років ввечері виходив на подвір’я, сідав на призьбу і як той соловейко, виспівував пісні, яких навчила його мама.

 

І рішенням правління колгоспу, за колгоспні кошти , Петра Михайловича було направлено  в Чорнобильську музичну школу на навчання, де він здобув професію баяніста-хормейстра. Потім молодого спеціаліста направлено на роботу художнім керівником Розумницького будинку культури. В 1970 році Петро Михайлович, директор СБК і разом художній керівник, сповнений ентузіазму, замріяний і талановитий, а від природи ще й лідер та здібний організатор, створює не один колектив художньої самодіяльності.

 

Петро Михайлович почав, як самодіяльний поет і пісняр, створювати пісні, вірші й гуморески. Спочатку це були ліричні твори. Одна з перших пісень «Вірна любов», присвячена своїй дружині Катерині Павлівні, «Ти у сні мені приснилась», а потім пісні, що славлять хліборобську працю «Хай славиться рідний наш край», «Яке ж у нас село», «Гімн землі». Багато в його репертуарі пісень про найсокровенніше, нашу маму, «Я іду до вас, мамо», «Ми діти української родини», «Дитинства святий оберіг» і особлива пісня «Життя прожити», близька душі і серцю кожної людини. Петро Михайлович працюючи, навчався в Харківському інституті культури. Та по життю він інженер людських душ, бо вже більш як півстоліття люди різного віку вчилися і вчаться в нього етики, пісенної творчості, мистецького запалу, співучості і всього доброго, душевного.

 

Три рази з жіночим ансамблем «Червона калина» побував з концертом на Чорнобильській АЕС. З його ініціативи і наполегливості цей фольклорний ансамбль було оновлено і перейменовано на «Фольклорний жіночий ансамбль «Горлиця». Рішенням конкурсної комісії міста Києва в 2007 році йому було присвоєно звання «Народний». Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Петро Михайлович створює дитячий вокально-хоровий ансамбль «Веселка» в Кривецькій ЗОШ І-ІІ ступенів, який був постійним учасником районного конкурсу «Ранкова зірка» і дипломантом обласних конкурсів, Всеукраїнського дитячого конкурсу у Києві «Пісенний сад».

 

Петро Михайлович і зараз не сидить склавши руки, а співає в районному хорі «Червона калина». Сьогодні з його ініціативи створено вокального молодіжний гурт «Співограй», який постійно радує глядачів своїми концертними виступами на сценах нашого району.

За багаторічну працю на культурно-просвітницькій ниві Петро Михайлович нагороджений багатьма дипломами, грамотами, а також ювілейною медаллю «За трудову доблесть».

 У 2008 році нагороджений пам’ятним знаком «Патріот Київщини» із занесенням до книги «Ділова Київщина».

В 2012 році нагороджений «Почесною грамотою» Київської обласної державної адміністрації. Але найбільшою нагородою для Петра Михайловича є визнання його, як людини трудолюбивої і талановитої, відданої справі. Найбільше бажання творця пісні -  бути потрібним людям.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь