A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Інформує управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Київській області

Дата: 28.04.2021 11:59
Кількість переглядів: 685

ВІЛЬНЕ МІСЦЕ ВИРОБНИЦТВА

         З початком вегетаційного періоду Держпродспоживслужба в Київській області нагадує суб'єктам господарювання, які планують експорт садивного та насіннєвого матеріалу, зернових, лісоматеріалів, що обов'язковою умовою ввезення зазначених об'єктів регулювання до певних країн, зокрема до країн ЄС (садивний матеріал, насіннєвий матеріал, плодоовочева продукція), Євразійського економічного союзу (садивний матеріал, насіннєвий матеріал, плодоовочева продукція, деревина, зернові), Туреччини (лісо- та пиломатеріали), КНР (кукурудза, ячмінь, соя, шрот соняшниковий, буряковий жом) є встановлення вільного місця виробництва від визначених видів шкідливих організмів. З вимогами країн-імпортерів можна ознайомитись за посиланням:https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin.

       З метою виконання фітосанітарних вимог країн-імпортерів за зверненням суб'єктів господарювання протягом періоду вегетації у 2020 році державними фітосанітарними інспекторами управління фітосанітарної безпеки Головного управління   Держпродспоживслужби в Київській області обстежено та присвоєно офіційний статус місця виробництва, вільного від шкідливих організмів – 168 ділянкам 4254,2364га, 3701м². 

           Скасовано офіційний статус місця виробництва, вільного від шкідливих організмів – 62 ділянки на площі 2591,019га у зв'язку з невиконанням розпорядження державного фітосанітарного інспектора та зміною виробничих площ. Підтверджено статус місця виробництва, вільного від шкідливих організмів – 3-м тепличним господарствам на площі 42,6га. З інформацією щодо вільних ділянок можна ознайомитись за посиланням: https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/informaciya-shchodo-vilnih-dilyanok-vid-regulovanih-shkidlivih-organizmiv

    Порядок встановлення вільного місця виробництва визначено Порядком офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.08.2012 № 487. Обстеження проводяться державними фітосанітарними інспекторами протягом вегетаційного періоду, враховуючи фенологічну фазу періоду вегетації рослин та/або біології розвитку регульованого шкідливого організму.

          Детальну консультацію можна отримати у спеціалістів управління фітосанітарної безпеки відповідно до закріплених зон обслуговування: http://oblvet.org.ua/upravlinnya-fitosanitarno-bezpeki/

 

С.Чубко головний спеціаліст                                                                                                                 

ДПСС в Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь