A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Новини для пасічників

Дата: 06.05.2021 12:31
Кількість переглядів: 874

Інформує управління фітосанітарної безпеки

 Держпродспоживслужби в Київській області

 

            Наказом Міністерства розвитку економіки,  торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року № 338, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04.03.2021 року за № 280/35902 «Про деякі питання у сфері бджільництва», затверджено новий Порядок реєстрації пасіки, а також Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин та План породного районування бджіл.

Фото без опису           

Відповідно до вищезазначеного наказу втратив чинність наказ Міністерства аграрної політики України, Української академії аграрних наук від 20.09.2000 року № 184/82  «Про затвердження нормативно-правових актів з питань розвитку бджільництва», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2000 року за № 736/4957.

            На вимогу п.1 розділу III Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки - видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки (додаток 2), що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до територіального органу компетентного органу за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки в письмовій або електронній формі (з накладенням кваліфікованого електронного підпису). До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки.

            Також, відповідно до п.2 нового Порядку реєстрації пасіки, пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування. Наголошено, що згідно п. 3 реєстрація пасіки здійснюється виключно після видачі ветеринарно-санітарного паспорту пасіки територіальним органом Держпродспоживслужби України.

            Відповідно до п.7 даного Порядку у разі припинення діяльності пасіки, її власник протягом 10 календарних днів письмово інформує про це орган місцевого самоврядування, де зареєстровано пасіку.

            Відповідно до п.8 Порядку у випадку перевезення (кочівлі) пасіки  на адміністративну територію іншого органу місцевого самоврядування її власник інформує про це вказані органи самоврядування засобами електронного зв’язку або в письмовій формі не пізніше, ніж за 2 календарних дні до перевезення (кочівлі) пасіки на їх територію у порядку, визначеному пунктом 8 даного Порядку.

            Детально з текстом наказу та додатками  можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0280-21#Text

 

С.Чубко

головний спеціаліст   ДПСС в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь