A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ У СТАВИЩЕНСЬКОМУ НВК№1

Дата: 01.09.2021 11:21
Кількість переглядів: 733

У Ставищенському НВК «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – педагогічний ліцей» № 1, де навчався видатний український дипломат, політик, перший Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко відкрили меморіальну дошку. Урочисте відкриття відбулося одразу після свята першого дзвоника.

На урочистості завітали депутат Київської обласної ради Тетяна Даценко, Ставищенський селищний голова Леонід Джужик, в.о. начальника відділу освіти Інна Погребешна.

Директор школи Надія П'ятнічук у своїй промові зазначила, що мала честь бути знайомою з Анатолієм Максимовичем. За його сприяння були проведені роботи із перекриття даху школи, встановленні нових шкільних дошок, відкрито шкільний музей та багато іншого.

Довідка: Анатолій Максимович розпочав кар'єру дипломата в 1967 році, працюючи в структурах МЗС УРСР, потім - секретаріату ЮНЕСКО в Парижі. У 1983-1987 роках був постпредом УРСР при ЮНЕСКО, в 1997-2000 роках - постпредом уже незалежної України при ЮНЕСКО, поєднуючи цю посаду з місією посла України у Франції та Португалії. Зленко очолював українське зовнішньополітичне відомство в 1991-1994 і 2000-2003 роках. З 1994-го по 1997 роки – Постійний представник України при ООН. У 2004-2005 році представляв Україну в Комісії ООН з прав людини.

З 2010 року Зленко був віцепрезидентом Київського славістичного університету й очолював Інститут славістики та міжнародних відносин у структурі університету.

Анатолій Максимович видав понад 100 власних праць на міжнародну тематику. Добре володів англійською, іспанською, португальською, російською та французькою мовами.

Захоплювався живописом, фотографією, грав у теніс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь