A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Ставищенською селищною радою прийнято рішення про встановлення місцевих податків та зборів,  які діятимуть на території Ставищенської селищної територіальної громади з 1 січня 2022 року

Дата: 06.09.2021 15:54
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

І. Згідно РІШЕННЯ 11-ї чергової сесії  VIII скликання від 24 червня  №716 «Про встановлення розмірів єдиного податку для суб’єктів спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на території Ставищенської селищної територіальної громади» затверджено ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців всіх видів господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць:

Для першої групи платників єдиного податку - в розмірі 10 відсотків від прожиткового мінімуму;

Для другої групи платників єдиного податку - в розмірі 20 відсотків від мінімальної заробітної плати.

ІІ. Згідно РІШЕННЯ 11-ї чергової сесії  VIII скликання від 24 червня  №717 «Про встановлення ставок і пільг зі сплати земельного податку на території Ставищенської селищної територіальної громади» встановлено на території Ставищенської селищної територіальної громади ставки зі сплати земельного податку:

 

  1. За земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження):
  • для юридичних осіб становить  від 0,100 до 12,000 в залежності від виду цільового призначення земель;
  • для фізичних осіб становить  від 0,100 до 12,000 в залежності від виду цільового призначення земель.

 

  1. За земельні ділянки за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено:
  • для юридичних осіб становить  від 0,100 до 12,000 в залежності від виду цільового призначення земель;
  • для фізичних осіб становить  від 0,100 до 12,000 в залежності від виду цільового призначення земель.

 

ПЕРЕЛІК пільг для фізичних та юридичних осіб зі сплати земельного податку, які встановлюються на території Ставищенської селищної територіальної громади:

 

  1. - Особи з інвалідністю першої і другої групи;

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

-для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

-для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;

-для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

-для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;

     -для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара .

 Розмір пільги  становить 100%(відсотків суми податкового зобов’язання за рік).

 

  1. - Санаторно-курортні та оздоровчі заклади громадських об’єднань осіб з інвалідністю, реабілітаційні установи громадських об’єднань осіб з інвалідністю;
  • громадські об’єднання осіб з інвалідністю України, підприємства та організації, які засновані громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю та спілками громадських об’єднань осіб з інвалідністю і є їх повною власністю з урахування положень п.282.1.2. Податкового кодексу України;
  • бази олімпійської та паралімпійської підготовки, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України;
  • дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форми власності і джерел фінансування, заклади культури, науки (крім національних та державних дендрологічних парків), освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;
  • державні та комунальні дитячі санаторно-курортні заклади та заклади оздоровлення і відпочинку, а також дитячі санаторно-курортні та оздоровчі заклади України, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій, які є неприбутковими і внесені контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій;
  • державні та комунальні центри олімпійської підготовки, школи вищої спортивної майстерності, центри фізичного здоров’я населення, центри з розвитку фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, дитячо-юнацькі спортивні школи, а також центри олімпійської підготовки, школи вищої спортивної майстерності, дитячо-юнацькі спортивні школи і спортивні споруди всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств, їх місцевих осередків та відокремлених підрозділів, що є неприбутковими та включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, за земельні ділянки, на яких розміщені їх спортивні споруди.

Розмір пільги  становить 100%(відсотків суми податкового зобов’язання за рік)

 

  1. - Органи державної влади та органи місцевого самоврядування;
  • структурні підрозділи Міністерства Внутрішніх Справ, органи Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Розмір пільги  становить 100%(відсотків суми податкового зобов’язання за рік)

 

  1. Комунальні підприємства, установи, організації засновником яких є Ставищенська селищна рада та установи які фінансуються з бюджету Ставищенської селищної ради.

Розмір пільги  становить 100%(відсотків суми податкового зобов’язання за рік).

 

ІІІ. Згідно РІШЕННЯ 11-ї чергової сесії  VIII скликання від 24 червня  №718 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Ставищенської селищної територіальної громади» встановлено Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

Для юридичних осіб – 1,000 за 1 кв. метр (відсотків розміру мінімальної заробітної плати)

Для фізичних осіб – 0,500               за 1 кв. метр (відсотків розміру мінімальної заробітної плати)

ПЕРЕЛІК пільг для фізичних та юридичних осіб, наданих відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки1

  1. Фізичні особи (інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років та малозабезпечені; пенсіонери (за віком); ветерани війни, праці та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" учасники бойових дій та учасники антитерористичної операції; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на :  

-  Будинки житлові;

-  Інші будівлі для тимчасового проживання, не класифіковані раніше;

-  Гаражі

 розмір пільги становить 100% (відсотків суми податкового зобов’язання за рік).

  1. Юридичні особи: Комунальні підприємства Ставищенської селищної ради на все нерухоме майно, крім переданого в оренду, розмір пільги становить 100% (відсотків суми податкового зобов’язання за рік).
  2. Фізичні особи на :
  • гаражі наземні площею до 30 метрів квадратних;
  • господарські (присадибні) будівлі – допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні бойлерні тощо (на території присадибної ділянки);
  • зали спортивні (зали гімнастичні, баскетбольні, волейбольні, тенісні тощо, басейни криті для плавання, хокейні та льодові стадіони криті, манежі легкоатлетичні, тири, зали спортивні)

розмір пільги становить 100% (відсотків суми податкового зобов’язання за рік).

 

IV. Згідно РІШЕННЯ 11-ї чергової сесії  VIII скликання від 24 червня  719 «Про встановлення розміру ставки збору за місце для паркування транспортних засобів на території Ставищенської селищної територіальної громади» встановлено ставку збору за місця для паркування транспортних засобів на території Ставищенської селищної територіальної громади Білоцерківського району Київської області у розмірі 0,050 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності.

 

V. Згідно РІШЕННЯ 11-ї чергової сесії  VIII скликання від 24 червня  №720 «Про встановлення транспортного податку на території Ставищенської селищної територіальної громади» визначено, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

         Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

              VI. Згідно РІШЕННЯ 11-ї чергової сесії  VIII скликання від 24 червня  №721 «Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Ставищенської селищної територіальної громади» встановлено ставку туристичного збору на території Ставищенської селищної територіальної громади Білоцерківського району Київської області від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення в розмірі: 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та 5 відсотків – для в’їзного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь