A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

У С.ГЕЙСИХА ВИЯВЛЕНО СКАЗ. НАКЛАДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ НА ДВА МІСЯЦІ !!!

Дата: 11.11.2021 10:30
Кількість переглядів: 632

Фото без описуТаке рішення прийнято на черговому засіданні Ставищенської територіальної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як розповів начальник Ставищенського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Семен Коберник, 08.11.2021 року по вул. Центральна в с.Гейсиха Ставищенської селищної територіальної громади виявлено захворювання безпритульного собаки на сказ.

Семен Коберник зазначив, що ситуація щодо сказу тварин в громаді залишається складною. Особливу увагу необхідно звернути на те, що основним джерелом інфекції є хворі на сказ дикі тварини - лисиці. Зважаючи на ускладнення епізоотичної ситуації щодо цього захворювання на території с. Гейсиха, службою ветеринарної медицини при постановці діагнозу звертається особлива увага на виявлення хворих та підозрюваних до захворювання тварин. На постійному контролі служби ветеринарної медицини знаходиться питання інформування населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики й боротьби з ними. Але, на жаль, заходи по відлову та знищенню бродячих собак, котів та диких хижих тварин проводиться незадовільно.

З 09.11.2021 р. встановлено карантинні обмеження по сказу тварин в с. Гейсиха з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими та лісовими масивами в радіусі 10 км та вважати загрозливою зоною населені пункти: с.Антонівка, с.Бесідка, с. Розкішна, с.Розумниця, с.Красилівка, с. Станіславчик, с. Попружна, с. Брилівка, с. Журавлиха угіддя Ставищенського мисливського господарства Київської обласної ради УТМР.

На цей період забороняється проведення виводок собак, вивозити із неблагополучної зони і ввозити в неблагополучну зону собак, котів й інших диких тварин та заборонити проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.

Згідно протоколу засідання комісії ТЕБ та НС №18 від 09.11.2021р затверджено Заходи з локалізації, ліквідації та профілактики захворювання на сказ тварин в с. Гейсиха Ставищенської селищної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь