A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ ЩОДО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ОФІЦІЙНОЇ СИМВОЛІКИ СТАВИЩЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 25.01.2022 12:03
Кількість переглядів: 483

13 лютого 2022 року об 11 годині у приміщенні Ставищенського будинку культури за адресою: смт Ставище, вул. Цимбала Сергія, 50Б (територія санаторію «Дружба») пройдуть громадські слухання щодо  затвердження офіційної символіки Ставищенської селищної територіальної громади .

Ініціатор обговорення – Ставищенський селищний голова.

Предмет обговорення – Положення   про зміст, опис герба та прапора та порядок використання офіційної символіки Ставищенської селищної територіальної громади та безпосередньо ескізи Герба, Прапора громади, що додаються.

З матеріалами громадського обговорення можна ознайомитись з понеділка по п’ятницю в приміщенні Ставищенської селищної ради (відділ організаційно-кадрової роботи та загального діловодства, каб.11) з 9:00 до 13:00 години, а також на офіційному сайті Ставищенської селищної ради  stav-gromada.gov.ua.

Письмові пропозиції щодо затвердження офіційної символіки Ставищенської селищної територіальної громади приймаються до 06.02.2022 року на електронну адресу: stav_otg@ukr.net  або поштову адресу: Ставищенська селищна рада, вул. Цимбала Сергія, буд. 35/1, Білоцерківський район,  Київська область, 09401.

Для реєстрації та участі у громадських слуханнях 13.02.2022  при  собі  обов’язково  мати паспорт  громадянина  України, або інший документ, що посвідчує особу.

Організаційний Комітет з проведення  громадських слухань.

Фото без опису

Фото без опису

ПОЛОЖЕННЯ
про зміст, опис герба і прапора та порядок використання офіційної символіки Ставищенської селищної територіальної громади

1.1. Дане положення розроблено у відповідності до статті 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з урахуванням геральдичних, історичних, культурних, соціально-економічних та інших місцевих особливостей і традицій, визначає зміст, опис та порядок використання герба і прапора Ставищенської селищної територіальної громади.

2. Зміст і опис символіки

2.1. Герб Ставищенської селищної територіальної громади.
Основою Герба Ставищенської селищної територіальної громади є щит, увінчаний декоративною золотою короною з п'яти колосків, як символ лицарства українських козаків.  Щит Герба розділений на верхнє (блакитне) та нижнє (малинове) поле. Блакитний колір символізує щирість, вірність, відданість, честь, благородство, духовність, малиновий – хоробрість, мужність, любов, а також кров, пролиту в боротьбі за свободу.
На верхньому полі частини щита розміщується зображення постаті Пресвятої Богородиці Покрова з омофором – заступниці українського козацтва. У нижній частині щита покладені зіркоподібно золоті козацька шабля, стріла та гетьманська булава. У самому низу щита, в його заокругленій частині на білому фоні зображені хвилі голубого кольору – символізують водойми, якими багата Ставищенщина. Праву сторону щита прикрашає дубове зелене листя з коричневими жолудями з трьох грон по три жолуді в кожній, як символ сили, могутності, міцності, боротьби і перемоги, ліву сторону – зелене листя калини з червоними гронами калини з трьох грон по п'ять плодів у кожній гроні. Калина є деревом життя, що пов'язує минуле з майбутнім, символізує опору молодших поколінь на корені старших, розвиток і рух вперед. Дубове листя з жолудями та калинове листя з гронами калини оповиті стрічкою малинового кольору. Вище листя дуба та калини, які обіймають щит, розташовані по три колоски пшениці – символ життя, плодючості, достатку, щастя, знак добробуту і злагоди.
2.2. Прапор Ставищенської селищної територіальної громади
Прапор Ставищенської селищної територіальної громади – це квадратне полотнище, зі співвідношенням сторін 1:1, розділене діагонально з верхнього лівого краю полотнища до нижнього правого краю на дві частини – малинову і блакитну. Малинова частина полотнища розташована від древка. По центру полотнища розташований герб громади. Висота герба становить ½ сторони полотнища. Зворотня частина прапора має аналогічне (дзеркальне) зображення.
Кольорова малиново-блакитна гама підкреслює козацьке минуле населених пунктів громади. Малиновий колір символізує хоробрість, мужність, любов, а також кров, пролиту в боротьбі за свободу. Блакитний колір символізує щирість, вірність, відданість, честь, благородство, духовність.

3. Порядок використання символіки

3.1. Герб і Прапор Ставищенської селищної територіальної громади після їх затвердження на сесії селищної ради набувають легітимності.
3.2. Описи та еталонні зображення Герба і Прапора Ставищенської селищної територіальної громади зберігаються у Ставищенській селищній  раді.
3.3. Репродукування та тиражування символів здійснюється у вигляді кольорового, чорно-білого, графічного а також об’ємного зображення довільного розміру (але з дотриманням пропорцій) у довільній техніці виконання та з різноманітних матеріалів.
3.4. Зображення Герба  Ставищенської селищної територіальної громади може розміщуватися:
- на будинку селищної ради;
- в залі, де проводяться сесії селищної ради;
- у службових  кабінетах селищного голови, заступників селищного голови, старост;
- на офіційних виданнях селищної ради;
- на покажчиках меж громади при в’їзді на її територію;
- в підприємствах, установах, організаціях,  що розташовані на території Ставищенської селищної територіальної громади, громадських місцях;
3.5. Допускається використання Герба Ставищенської селищної територіальної громади:
- при оформленні території громади на честь свят, при проведенні спортивних, культурних та інших масових заходів;
- на запрошеннях, посвідченнях та інших офіційних документах, що видаються владою громади;
- у краєзнавчих, наукових, науково-популярних виданнях;
- на офіційних паперах, що випускається владою;
- в експозиціях музеїв та виставок;
- на сувенірах, пам’ятних медалях, значках, що виготовляються на замовлення селищної ради;
- на почесних грамотах, вітальних листах;
3.6. Прапор Ставищенської селищної територіальної громади може підніматися або встановлюватися:
- на будівлі, де працює селищна рада та на будівлі, де працює староста;
- в залі, де проводяться сесії селищної ради;
- у службових  кабінетах селищного голови, заступників селищного голови та старост;
3.7. Допускається використання Прапора Ставищенської селищної територіальної громади:
- при оформленні території громади  на честь свят, при проведенні спортивних, культурних та інших масових заходів;
- на грамотах, запрошеннях, посвідченнях та інших офіційних документах, що видаються владою громади;
- в краєзнавчих, наукових, науково-популярних виданнях;
- в експозиціях музеїв та виставок;
- на сувенірах, пам’ятних медалях, що виготовляються на замовлення селищної ради, або уповноваженого нею органу;
3.8. За обставин, коли здійснюється одночасне підняття Державного прапора України, області, району та прапора Ставищенської селищної територіальної громади, останній не може перевищувати за розмірами Державний прапор України, прапори області, району і розміщується справа від них (з боку глядача).
У випадку одночасного підняття прапора  Ставищенської селищної територіальної громади та прапора організації, фірми, установи (якщо вони розташовані поруч) прапор організації повинен не перевищувати розміри прапора громади і розташовуватися справа від нього (з боку глядача).
Прапор територіальної громади може застосовуватися як звичайний прапор (з вертикальним кріпленням до древка), з додатковим горизонтальним кріпленням (у стаціонарних умовах – в сесійному залі чи кабінеті селищного голови) або як хоругви (тільки з горизонтальним кріпленням).
 3.9. Інші випадки використання Герба і Прапора Ставищенської селищної територіальної громади визначаються лише за рішенням селищної ради.
Виключене право на використання герба та прапора належить Ставищенській селищній раді.
3.10. Використання офіційних символів Ставищенської селищної територіальної громади у комерційній діяльності проводиться лише з дозволу Ставищенської селищної ради або уповноваженого нею органу на визначених умовах.
Ставищенська селищна рада має право вимагати припинення несанкціонованого користування символами Ставищенської селищної територіальної громади і відшкодування заподіяної цим шкоди у порядку, встановленому чинним законодавством.
У разі порушення юридичними та фізичними особами цього Положення вони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
3.12. Контроль за додержанням порядку використання символіки  Ставищенської селищної територіальної громади встановленого цим Положенням, здійснюється виконавчим комітетом Ставищенської селищної ради.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь