A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Про порядок продовження строку дії закордонного паспорту

Дата: 15.07.2022 11:56
Кількість переглядів: 1211

Фото без описуУ зв'язку з військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на усій території України, 28 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив (постанову №170) «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон», якою затверджено Тимчасовий порядок внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Цей порядок визначив процедуру внесення інформації про продовження стоку дії закордонного паспорта. Постанова набрала чинності з 1 березня 2022 р. та діятиме протягом одного року з дня припинення або скасування воєнного стану.

Крім того, встановлено, що на період дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування перетин державного кордону може здійснюватися громадянами України в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжено, а також дітьми на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон їх законних представників, до якого внесено інформацію про дитину.

????Процедура внесення інформації про продовження стоку дії закордонного паспорта.

Інформація про продовження строку дії закордонного паспорту вноситься на підставі заяви особи або її законного представника, а також наявного закордонного паспорту.

Документи подаються до територіального підрозділу Державної міграційної служби, а також посольства та консульської установи України незалежно від місця реєстрації, тобто - за місцем звернення. Інформація вноситься в закордонний паспорт в день звернення, безоплатно.

????Необхідні документи:

??паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

??заява про продовження строку дії закордонного паспорта.

????Щодо внесення інформації про дітей.

Документи для внесення до паспорта для виїзду за кордон законного представника інформації про дитину подаються ним до територіального органу/територіального підрозділу ДМС за місцем звернення.

Внесення інформації про дитину здійснюється в день звернення законного представника безоплатно.

Законний представник для внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про дитину подає такі документи:

??паспорт для виїзду за кордон;

??заяву про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про дитину;

??свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави. У разі відсутності свідоцтва про народження законний представник може подати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження;

??дві фотокартки дитини розміром 3,5 х 4,5 сантиметра, зображення на яких відповідає вимогам, що пред'являються до фотокарток, що подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, та фотографічного зображення на них, затвердженим наказом МВС від 18 жовтня 2019 р. № 875;

??документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.

Отже до паспортів батьків або законних представників здійснюється вклеювання фотокартки дітей із зазначенням їх персональних даних. Ця інформація посвідчує їхню особу та підтверджує громадянство України.

??Звертаємо Вашу увагу, що продовження терміну дії закордонного паспорта можливе на строк до 5 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь