A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Ще у трьох країнах світу можна обміняти українське посвідчення водія на нове

Дата: 31.03.2023 10:16
Кількість переглядів: 149

Фото без описуКрім Польщі українці можуть обмінювати свої національні посвідчення водія в Чехії, Словаччині і Туреччині. Послугу почали надавати за допомогою мобільних програмно-технічних комплексів  ДП «Документ» у найбільших містах цих країн -  у Празі, Братиславі та Стамбулі.

Обмін посвідчення водія здійснюється, коли в особи є фізичний документ, який вилучається співробітником ДП «Документ». 

Звернутись за послугою можна за адресами:

⦁    Прага, 110-00, Náměstí Republiky 656/8 (паркінг ТЦ «Kotva»).
⦁    Братислава, 821-09, Mlynské nivy 5A (територія автостанції -1 поверх ТЦ «Nivy centrum»).
Londra⦁     Asfaltı E-5 ⦁    Karayolu⦁     ⦁    Üzeri⦁    , ⦁    Airport⦁     AVM, 34158 Bakırköy/İstanbul, ⦁    Türkiye.
⦁    У співпраці з паспортним сервісом ДП «Документ» у Польщі надається послуга обміну національного посвідчення водія на такі ж українські посвідчення водія у 4 центрах:
- Варшава, 02-222, Aleji Jerozolimskie, 179 (ТРЦ «Blue City», 2 поверх);
- Гданськ, 80-309, Aleja Grunwaldzka 415;
- Краків,31-154, Pawia, 5 (ТЦ «Galeria Krakowska», 2 поверх, вхід з паркінгу сектору С);
- Вроцлав, 54-118, Aleja Śląska (Tarczyński Arena).
З адресами усіх центрів «Паспортного сервісу», які надають послуги за кордоном,  можна ознайомитись на офіційному сайті підприємства.

Коли актуальна послуга обміну посвідчення водія?

⦁    закінчився термін дії посвідчення водія — переважно актуально для виданих вперше посвідчень, бо у них термін дії 2 роки (обмін відбувається без складання іспитів за умови наявності протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху);
⦁    у водія змінились паспортні дані — змінилось ім’я або прізвище;
⦁    посвідчення затерлось і написи на ньому не читаються;
⦁    за бажанням власника отримати посвідчення сучасного зразка.

Для отримання послуги необхідно подати пакет документів:

⦁    паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи;
⦁    довідка платника податків — «ідентифікаційний код»;
⦁    наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну;
⦁    документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни таких даних.

Як відбувається обмін посвідчення водія?

Обмін посвідчень водія у ДП «Документ» за кордоном відбувається за усталеним алгоритмом: співробітники ДП «Документ» отримують від клієнта повний пакет документів, фотографують його та оформляють заявку на обмін посвідчення водія, яку розглядає в Україні адміністратор сервісного центру МВС. У разі успішного розгляду заявки, тобто, схвалення процедури обміну посвідчення водія, співробітники Паспортного сервісу видруковують на спеціальному бланку новий документ, а старий вилучають.

Зазвичай, готове посвідчення водія можна забрати у день звернення, якщо не виникли в Україні обставини непереборної сили, коли опрацювання не є можливим. Наприклад, під час повітряної тривоги через ракетну загрозу на території України опрацювання заявок не проводиться.

У разі, якщо наявне посвідчення було видано до 2013 року, додатково проводиться запит-підтвердження дійсності посвідчення за місцем видачі. Час надання послуги збільшується на час отримання відповіді на такий запит. Законодавство України передбачає строк у 5 днів на виготовлення нового посвідчення водія.

За кордоном послуга відновлення українського посвідчення водія поки не надається. Проте, її можна отримати на території України у будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС, або замовити послугу онлайн - через Електронний кабінет водія.

Отримати консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна за телефоном: (044) 290-19-88, або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання завжди можна знайти на сайті.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь