A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

27 січня Ставищенщину відвідав консул Республіки Польща Яцек Ґоцловський

Дата: 29.01.2024 16:14
Кількість переглядів: 63

У селищному будинку культури з історичною доповіддю виступив голова Українсько-польського товариства суспільних зв'язків «Трояндовий сад» Віктор Пільгуй, детально ознайомивши всіх присутніх з історичними постатями польського походження, які жили та працювали на території нашого краю у 19 ст. Далі в програмі заходу були православні та польські колядки. До слова було запрошено священнослужителів: капелана Марека Рудзя, римо-католицького священника Івана Пищика, православного священника Віталія Ейсмонта.

Ставищенський селищний голова Леонід Джужик принагідно подякував владі Польщі та усьому польському народові за всеосяжну підтримку нашої держави впродовж повномасштабного вторгнення російської федерації та висловив сподівання на подальшу співпрацю, допомогу. В свою чергу, консул Республіки Польща Яцек Ґоцловський запевнив, що Польща буде підтримувати Україну в її боротьбі за перемогу у війні, демократію, розвиток соціально-економічної сфери та прагненні у розбудові розвиненої держави стільки, скільки буде потрібно.

Користуючись нагодою, пан Яцек Ґоцловський висловив вдячність лікарям за порятунок та лікування поляків, які потрапили в ДТП поблизу Ставища та були направлені на лікування в місцевий заклад, відзначивши високу компетентність лікарів. Також консул акцентував увагу на шанобливому ставленні медичних працівників до іноземних пацієнтів. "Тут, перш за все, лікують людину," - зазначив Яцек Ґоцловський.

Окремим пунктом перебування польського високопосадовця у Ставищі були відвідини меморіального комплексу Антонію Анджейовському, історичної споруди - будівлі Ставищенської лікарні (хірургічного відділення), огляд історичних матеріалів, що були представлені у Парафії Пресвятої Трійці. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам'ятника було вшановано загиблих воїнів у російсько-українській війні.

Наостанок зустрічі учасники делегації обмінялись подарунками. Очільник громади презентував високопосадовцю картину, де зображена Ставищенська лікарня, написану місцевим художником, етнічним поляком Казиміром Ліжевським, та книгу про Білоцерківщину, де окремою вкладкою є детальна інформація про громаду.

Консул презентував книги з основними визначними пам'ятками, історією, біографією відомих громадян Польщі та фотоальбоми.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь