Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Відбулося засідання робочої групи з розробки Комплексного плану просторового розвитку території  Ставищенської  територіальної громади

Дата: 02.07.2024 16:01
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

14 червня 2024 року відбулося засідання робочої групи з розробки Комплексного плану просторового розвитку території Ставищенської територіальної громади Білоцерківського району Київської області за участі представники органів місцевого самоврядування та  представників ТОВ «УКРГРУППРОЕКТ». 

 

На порядку денному група розглянула два питання:

1. Презентація результатів соціологічного опитування мешканців Ставищенської селищної територіальної громади.

2. Презентація результатів SWOT-аналізу за результатами соціологічного опитування Ставищенської селищної територіальної громади.

У підсумку засідання робочої групи було вирішено напрацювати проєктні рішення, перелік додаткових індикаторів для завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку Ставищенської територіальної громади.

 

 

 

 

 

СТАВИЩЕНСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 

ПРОТОКОЛ

проведення засідання робочої групи з розробки Комплексного плану просторового розвитку території Ставищенської територіальної громади Білоцерківського району Київської області

 

«14» червня 2024 року                                                                         смт Ставище

 

Місце проведення: актова зала Ставищенської селищної ради.

Організатор проведення: Ставищенська селищна рада Білоцерківського району Київської області.

Голова робочої групи: Данилішина Л.М. – заступник селищного голови.

Заступник голови робочої групи: Якубівський С.М.завідувач сектору містобудування та архітектури.

Секретарробочої групи: Плясецька О.О. – провідний спеціаліст відділу земельних відносин.

Присутні члени робочої групи: Малая О.Ю.начальник відділу земельних відносин;

Погребешна І.В. – начальник відділу освіти;

Василенко-Мейта Ю.В. – начальник юридичного відділу;

Берідзе О.О. – депутат Ставищенської селищної ради;

Мацола В.В. – староста старостинського округу № 11;

Савіцька С.І. – староста старостинського округу № 9;

Щедріна Л.Ю. – завідувач сектору економіки с/г, торгівлі та інвестицій.

Запрошені: головний архітектор ТОВ «УКРГРУППРОЕКТ»  Іванченко Олексій Сергійович, економіст ТОВ «УКРГРУППРОЕКТ»  Баришполь Світлана Леонідівна.

 

Порядок денний:

  1. Презентація результатів соціологічного опитування мешканців Ставищенської селищної територіальної громади.

  2. Презентація результатів SWOT-аналізу за результатами соціологічного опитування Ставищенської селищної територіальної громади.

 

Слухали:

  1. Презентація результатів соціологічного опитування мешканців Ставищенської селищної територіальної громади.

 

Виступили:

Насамперед, Баришполь Світлана зауважила, що анкетування пройшло близько 800 мешканців Ставищенської селищної територіальної громади. В опитуванні взяли участь: 71,3% жінки, 28,7% - чоловіки. Респонденти найгостріше виділяли проблеми в таких сферах життя громади: розваги в громаді (їх недостатнє різноманіття); облаштування місць для відпочинку, екологічний стан; рівень транспортного забезпечення населення; частково стан дорожнього покриття в громаді, а також тих, що ведуть до неї; незадовільний стан та програма закладів культури в громаді.

69,3% мешканців громади вважають, що в громаді потрібні зміни.

Також під час аналізу результатів анкетування було досліджено аспекти, які стосуються екології, рекреації, історико-культурної спадщини, економіки та підприємництва.

Слухали:

  1. Презентація результатів SWOT-аналізу за результатами соціологічного опитування Ставищенської селищної територіальної громади.

Виступили:

Баришполь Світлана Леонідівна про сильні та слабкі сторони громади, можливості та загрози за результатами соціологічного опитування.

Серед сильних сторін: географічне положення громади: відстань від селища Ставище до м. Біла Церква - 57,4 км; до м. Київ - 138 км; транспортне сполучення - М05; рівень надання освітніх послуг у загальноосвітніх закладах; рівень роботи дитячиx садків; рівень забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами; забезпечення мобільним зв’язком; газифікація громади; забезпечення послугами Інтернет, рівень забезпечення електроенергією, потужний волонтерський рух, багата історико-культурна спадщина: палац Браницьких, Ставищенський парк, історико-краєзнавчий музей та інші.

Серед слабких сторін: низький рівень транспортного сполучення між населеними пунктами громади, стан дорожнього покриття в громаді, погіршення якості питної води, забруднення водойм, недостатня громадська ініціативність та активність мешканців, застаріла матеріально-технічна база (насамперед, медична), високий рівень безробіття, низький рівень облаштування місць для відпочинку та дозвілля.

Серед можливостей: покращення стану дорожнього покриття в громаді, покращення екологічного стану, озеленення громади, залучення молоді до прийняття рішень, створення нових робочих місць, облаштування центру дозвілля для громадян різних соціо-вікових категорій, облаштування зон дитячих майданчиків, їх озеленення, покращення доступності для людей з інвалідністю, встановлення контейнерів для розділення побутових відходів, створення притулку для тварин, створення реабілітаційного центру, регенерація, інтеграція, збереження водойм, створення установи/підрозділу для навчання підприємництву, розвиток туристичних об'єктів на території громади (облаштування кемпінгів або зон відпочинку уздовж М05), створення місцевого інтернет-видання про громаду, формування мережі автобусних маршрутів

Серед загроз: продовження війни, розпочатої Російською Федерацією, зростання міграційних потоків, відсутність кваліфікованих працівників/спеціалістів, відсутність інвестицій, недостатня громадська ініціативність мешканців громади, відсутність навичок та необхідних знань ведення бізнесу, неефективне використання ресурсів громади, застарілість технологій та відсутність інновацій на підприємствах.

 

Вирішили:

  1. Взяти інформацію до відома

  2. Оприлюднити на веб-сайті селищної ради результати соціологічного опитування мешканців, SWOT-аналіз Ставищенської селищної територіальної громади.

  3. Напрацювати проєктні рішення, перелік додаткових індикаторів для завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку Ставищенськоїтериторіальної громади.

 

Голова засідання                               Данилішина Л.М.   __________________0___87ззз    

Секретар  засідання                         Плясецька О.О.       ______________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь