A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставищенська селищна територіальна громада
Білоцерківський район, Київська область

Таланти Ставищенщини

Коваленко Наталія Миколаївна

Коваленко Наталія Миколаївна народилась в мальовничому селі Розкішна 4 жовтня 1970 року. Народження донечки стало великою радістю для батьків. Наталка росла веселою та жвавою, захоплювалась фотографією, навчалась у музичній школі по класу фортепіано.  

15:44 21.07.2022

Ліжевський Казимир Станіславович

Ліжевський Казимир Станіславович народився 5 березня 1940 року в селищі Ставище Київської області. Його рід має польське коріння, тому з дитинства обидві мови, польська та українська, були для хлопчика рідні.

14:33 20.04.2021

Шидловська Ольга Петрівна

 Лялька-берегиня, круп`яниця,  подорожниця, трав`яничка... В українській культурі існують десятки різновидів та найменувань прадавнього оберегу – ляльки-мотанки. Сьогодні їх історію знають не всі, проте традиція живе... Її зберігають народні майстрині. Серед небагатьох яких – наша землячка, жителька селища Ставище Ольга Шидловська.

12:56 16.04.2021

Малоокова Анастасія Іванівна

«Робити світ яскравішим та прекраснішим» – це рецепт ліків , що стали порятунком для  Анастасії  Малоокової, яка проживає в селі Журавлиха. Народилась Анастасія Іванівна 08 травня 1952 року. Ця світла та щира жінка,  всупереч хворобі,  але завдяки своїй любові до мистецтва,  самостійно навчилась малювати. Отримавши травму ще змолоду, не маючи змоги ходити та вільно володіти руками, Анастасія Іванівна не впала в розпач, а знайшла в собі сили ростити дітей та насолоджуватись життям. І коли в бабусі є натхнення, то бере до рук акрилові фарби та шпажки, і творить чудеса. Нині розмаїття створених нею виробів дивує: розписані дощечки, кухонний інвентар, вази, скляні пляшки. У маленькій хатині, де проживає бабуся, всі полиці виграють барвами, адже заставлені власними витворами мистецтва. Картини художниці яскраві та чимось особливі: там природа оживає, чути спів пташок і пахнуть квіти. У творчому доробку Анастасії  Іванівни  назбиралося чимало робіт, деякі – продає, більшість з них – дарує .  «Малювати я дуже люблю, мені важливий сам процес, який відволікає від поганих думок, і , до того ж, це найкращий засіб від депресії», - посміхаючись, говорить майстриня.  

14:13 12.04.2021

Ясінський Петро Михайлович

Ясінський Петро Михайлович народився в с. Розумниця 6 січня 1938 року, в селянській родині. В рідному селі пройшли його дитячі роки, окрилені піснею мами. Ще маленьким паруб’ям Петро мріяв стати музикантом. У 6 років ввечері виходив на подвір’я, сідав на призьбу і як той соловейко, виспівував пісні, яких навчила його мама.

09:15 12.04.2021

Грабов’юк Григорій Іванович

Грабов’юк Григорій Іванович народився 12 серпня 1959 року в простій селянській родині у мальовничому селі Ясенівка на Київщині. Навчався в сільській восьмирічній школі, пізніше - в Ставищенській середній школі №1.

12:47 09.04.2021

Біденко Микола Миколайович

Біденко Микола Миколайович  народився  22 травня 1951року в селі Гейсиха Ставищенського району Київської області. Український поет, перекладач із польської та чеської мов.

09:12 09.04.2021

Іванчук Тетяна Костянтинівна

Іванчук Тетяна Костянтинівна народилася 22 вересня 1961 року в селі Красилівка Ставищенського району Київської області. Навчалася в  Київському технікумі легкої промисловості. 

08:43 09.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь